Kerststronk met slagroom - 6 personen

Kerststronk met slagroom - 6 personen

Bereiding:

Werkwijze
De biscuit
De 3 ganse eieren en de griessuiker in een kookpot op een zacht vuurtje zetten.
Opwarmen en ondertussen elektrisch opkloppen tot het beslag "lauw" aanvoelt (lichaamstemperatuur). De suiker dient volledig opgelost te zijn.
Van het vuur nemen en blijven doorkloppen tot het beslag weer "koud" is (kamertemperatuur) en een dikke homogene massa vormt.
De gezeefde bloem + het zout (een snuifje) voorzichtig (niet te lang en voorzichtig) onderspatelen. Opgelet: voorzichtig en slechts een snuifje zout anders valt de massa in.
Een bakplaat bekleden met boterpapier.
De randen van het boterpapier lichtjes insmeren met malse boter. Bebloemen hoeft niet!
Het beslag voorzichtig uitstorten op de bakplaat.
Afbakken in een oven van 180°C gedurende 12 à 15 minuten.
De bakplaat uit de oven nemen en fris wegzetten.

Het zanddeeg
Zanddeeg uitrollen op 5 mm dikte.
In repen snijden van 20 cm lang en 9 cm breed.
Op een heel licht ingeboterde bakplaat plaatsen.
Goudgeel afbakken in een oven van 180°C (3 à 5 minuten).
Laten afkoelen op de bakplaat.
Opgelet: is zeer breekbaar!

De afwerking
De biscuit horizontaal verdelen in 2 gelijke delen. Elk deel moet even groot zijn dan de zanddeegbodem (20 cm lang en 9 cm breed)
De slagroom met de bloemsuiker net niet volledig stijf kloppen.
De perziken laten uitlekken en versnijden (dunne schijfjes).
Het water mengen met de suiker op een zacht vuurtje.
Laten afkoelen, Grand marnier toevoegen en ondermengen.
De zanddeegbodem abrikoteren.
De 1ste laag biscuit hierop plaatsen.
Tremperen (met een borsteltje) met het Grand marnier mengsel.
Slagroom tussen spuiten (spuitzak met een ronde spuitmond).
Gesneden perziken tussen leggen.
De 2de laag biscuit erop plaatsen en opnieuw tremperen.
Boven op de 2de laag, in het midden en volgens de lengte van de biscuit, één streep slagroom spuiten (spuitzak met een ronde spuitmond).
De kanten van de bovenste biscuit, vanaf de streep slagroom naar buiten toe, in de lengte "schuin" afsnijden en deze ook tremperen.
Deze 2 afgesneden kanten komen bovenop de lange streep slagroom.
Terug tremperen.
Volledig afwerken met slagroom (spuitzak met gekartelde spuitmond).
De zijkant bekleden met chocoladeschilfers.
Kerstversieringen aanbrengen.