Juliennesoep - 2 personen

Juliennesoep - 2 personen

Bereiding:

Werkwijze:

De juliennesoep
Ui en prei reinigen en in grove stukken snijden (mirepoix)
Aardappelen reinigen en op water bewaren.
Laat de boter in een kookpot smelten en voeg de mirepoix van prei en ui toe.
Laat sueren onder gesloten deksel.
Mouiller met water.
Kippenbouillonblokje en de in dobbelstenen gesneden aardappelen toevoegen.
Frémir gedurende 25 minuten.
Passer en passer au chinois.
Laat de soep terug even opkoken (bouillir) en schuim af (écumer).
Assaisonner met pezo.

De garnituur
Reinig de groenten voor de garnituur en snij in reepjes van 4 cm lengte en 1 mm dikte (julienne).
Blancheer de groenten elk afzonderlijk en verfris onder koud stromend water (rafraîchir).

Voorstelling in het bord
Breng de julienne van groenten in een voorverwarmd diep bord.
Schep er de hete soep over.
Werk af met een klontje boter.